keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Force vs West Michigan Mayhem

Meidän ensimmäiseen kotiotteluun vastustajaksi asettui ennakolta Divasia heikompi vastus West Michigan Mayhem. Vierailijat olivat kuitenkin aloittaneet kautensa hyvin voittaen molemmat ottelunsa. Jännitystä toi myös se fakta, että pelinrakentajamme Grisafe joutui seuraamaan tämän ottelun sivurajalta.

Game Day starttasi kuten mikä tahansa arkipäivä - pitkä aamupala, vähän ulkoilua ja ajantappoa tv-sarjojen avustuksella. Samalla kauhistelin pelisäätä, auringonpaisteessa lämpötila oli siedettävä (alle 10c), mutta klo 19 kick offin aikaan tulisi olemaan todella kylmä. Kyllähän suomalaiset ovat kylmyyteen tottuneita, paitsi jos tekee sen virheen että luottaa lähtiessä lämpimämpiin keleihin, ja jättää kaikki cold gearit kotimaahan. 

Klo 16 saavuimme stadionille Chicagon pohjoispuolelle Evanstoniin. Ennen walk throughta oli aikaa tutustua pelialustaan, valmistella varusteita, fiilistellä tulevaa peliä ja ottaa vähän omaa lämmittelyä. Samalla ehdin tehdä pientä arviota vastustajasta. Mayhem näytti melko pieneltä joukkueelta luukuunottamatta muutamaa todella isokoista linjamiestä. Lyhyiden joukkuelämppien jälkeen oli vuorossa kansallislaulu, josta lähes suoriltaan kick offiin, johon meidät molemmat oli laitettu.


Vähän ennen kick offia

Lets go

Ekalla draivilla nämä pienikokoiset näyttivät kuitenkin meille, että kovuutta löytyy. Pelin alkuun West Michican turvautui lukuisin juoksupeleihin etenkin keskustasta. Muutamilla heitoilla he pyrkivät avaamaan tietä juoksuille, mutta puolustuksemme pakotti heidät useasti punttaamaan kolmen yrityksen jälkeen. Force hyökkäys yski pahasti ensimmäisellä puoliskolla. Vastustajan LB:t olivat joukkueen parhaimmistoa, ja tällä hetkellä juoksupainotteisella hyökkäyksellämme oli vaikeuksia edetä. Myös fumblet lopettivat hyökkäysvuoron turhan usein lyhyeen. Ensimmäinen puolisko olikin pitkälti puolustusten dominointia, onneksi viimeisellä neljännekselle meidän hyökkäys onnistui vihdoin maalinteossa, kun normaalisti strong safetya pelaava Okrey puhkaisi kentän pitkällä juoksullaan.

Puolustuksen dominointia - fumble. Kuvissa myös Paula.

Toisella puoliajalla myös hyökkäys piristyi vähän. Rookie-RB Casey raivasi jaardeja ja onnistui kuljettamaan pallon maaliin muutaman kerran. Coach K heitti kentälle järeämpää kalustoa, ja juoksuhyökkäys jyräsi eteenpäin aivan kun Sellun wedget GS:ssä viime vuonna. Puolustus onnistui pitämään nollan, vaikka Mayhemin lisääntynyt heittopeli onnistui silloin tällöin, syynä yleisemmin kommunikaatio-ongelmat tai tuomarin älyttömät vihellykset. ;) Lopulta taululla oli lukemat 30-0, ja päälimmäisenä fiiliksenä se, että parannettavaa on paljon. Ja se, ettei ikinä ole ollut noin kylmä. 

Hyökkäys draivaa

Meille molemmille tarjottiin peliaikaa todella paljon. Spessuissa mukana sekä kick offissa että palautuksessa, Paula myös puntterina. Puolustuksessa allekirjoittanut pelasi outside linebackeria sekä vahvalla että heikolla (rushaavampi olb), ja Paula pääasiassa safetya, mutta myös rushaavaa olb:tä (tai endiä, miten sen nyt ajattelee). 

Pelin jälkeen kohti paikallista ravintolaa, jossa wingsejä yhdessä joukkueen ja fanien kanssa. Yleisömäärää verotti varmasti järjetön kylmyys, ilmeisesti viltit ja toppatakit eivät olleet riittävä lämmike.. Seuraava kotimatsi on vasta kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, toivotaan että Suomesta tulevat vieraamme saavat nauttia vähän paremmasta penkkiurheilukelistä. 

Seuraavana vuorossa on vieraspelimatka Indianapolikseen, jossa meitä odottaa Indy Crash. Joukkueet ovat kohdanneet kerran tällä kaudella, ja matsi päättyi Forcen voittoon 48-6. Tiedossa on, että Indy on aggressiivinen joukkue jolta odotetaan kovia otteita ja trash talkia. Jännityksellä odotan mitä meidän päänmenoksi keksitään. Treeneissä olen pelannut sekä outside että inside linebackeria ja jopa myös endiä. Paulan puolustuksen paikoiksi on hahmottumassa free safety ja rushaava outside lb. Paula on vieraillut myös hyökkäyksessä, joten toivotaan että pelidebyytti tulisi myös sille puolella palloa…

Forcen otteluraportti

Kaikki kuvat: Preston Tewell. Lisää täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti