torstai 15. toukokuuta 2014

Valmistautumista huippujoukkueen kohtaamiseen

Forcella on jäljellä vielä kaksi runkosarjaottelua ennen kesäkuussa alkavia pudotuspelejä. Perjantain-aamuna startataan noin kahdeksan tunnin bussimatkalle yhteen kauden tärkeimmistä otteluista. Vastaan asettuu konferenssin toinen voittamaton joukkue, eli Boston Militia. 

Boston on aloittanut kauden vahvasti voittamalla mm. DC Divasin tiukasti 36-32. Tässä vaiheessa kautta taistellaan pudotuspelien kotiedusta. Puhtaalla pelillä Forcen olisi siis mahdollista pelata kaikki loput ottelut Chicagossa. Koko play off -kuvan voi tulkita tästä (onnea matkaan): 




Ottelu tullaan pelaamaan "puolueettomalla maaperällä" Pittsburgissa. Matsista on luvassa live stream, joten ei muuta kuin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 1.00 osoitteeseen: http://new.livestream.com/boston-militia/militiavsforce (tai facebook -tapahtuman kautta)

Indyn jäljeen oli Forcen vuoro viettää bye-viikkoa, eli viiden perättäisen ottelun jälkeen oli vihdoin huiliviilonloppu. Tällä ajalla joukkue on keskittynyt tulevaan matsiin ja parannellut pieniä kolhuja. Valitettavasti itse olen joutunut seurailemaan treenejä sivurajalta, sillä Indianapoliksessa tapahtunut polvivamma osottautui sen verran pahaksi, ettei pelikentille ole asiaa. Loukkaantumiset ovat osa urheilijan elämää, omalle kohdalle se sattui nyt melkein ikävimpään mahdolliseen aikaan. Nyt opiskellaan lajia toisella tapaa, ja onneksi on paljon koettavaa myös kentän ulkopuolella. 

Hyökkäyksessä muutamien avainpelaajien loukkaantumiset ovat saaneet joukkueenjohdon punomaan uusia juonia. Pari jo eläköitynyttä pelaajaa on saatu takaisin remmiin, ja Bostonia vastaan on luvassa muutakin yllätyksellistä. Näistä ei vielä sen enempään jos vaikka Bostonissa joku kopioi tämän google translateen... ;) 

Treenit ovat olleet kestoltaan 2,5-3h päivästä riippuen. Alkulämmittelyjen jälkeen on pieni osuus henkilökohtaisia taitoja, viimeaikoina lähinnä taklausta ja blokin poistoja. Alla pätkä, jossa Paula taklaa "shadow mania": 





Iso osa treenistä on teamia, eli hyökkäys vs puolustus kokonaisuudessaan. Tämä huomattiin erona Suomeen jo helmikuussa. Peliä edeltävänä torstaina käydään läpi myös spessut. Torstaisin viimeinen tunti käytetään videoiden katseluun. Viime viikolle koutsit olivat poimineet klippejä edellisestä matsista, ja näin pelin alla valmistauduttiin tulevaan vastukseen. 



Treenikelit on vaihdelleet aika hurjasti. Viimeviikolla pipo ei olisi ollut yhtään liiottelua, kun taas parin päivän päästä nautiskeltiin helteestä. Seuraava treeni alkoikin parkkipaikalla autossa istuen ja salamoita ihmetellen. Äkillisen ukkosmyrsky takia treenit päästiin aloittamaan tunnin myöhässä.


Vähän viileämmät treenit...

+30 ja varjo kelpasi kyytiä odotellessa


Tässä vielä Forcen video parista edellisestä pelistä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti