perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kahdeksan parasta jäljellä



Tosipelit ovat käynnistyneet ja vain kahdeksan joukkuetta on jäljellä. Tulevana lauantaina käydään kamppailut paikoista konferenssifinaaleihin. Jo aikaisemmin ollaan kirjoiteltu siitä, että play off -kaavio on jokseenkin monimutkainen. Sarjan sijoitukset (ja näinollen pleijareiden kotietu) määräytyvät matemaattisen kaavan (Massey Ratings) mukaan, joka päivittyy viikottain. Alla on lueteltu otteluparit amatööribetsaajan analyysien kanssa:


American Conference:


San Diego Surge (9-0) @ Seattle Majestic (8-1)

Toistaiseksi voittamaton San Diego matkaa mysteerisen Massey Ratingin perusteella Seattleen. Surge on läntisen konferenssin finaalijoukkue vuosilta 2011 sekä 2012 (jolloin Surge voitti Championship Gamessa Forcen katkerasti 40-36). Mutu-veikkauksella San Diego menee tästä parista jatkoon ja aina sarjan finaaliin saakka, vaikkakin pelimatka verottanee parasta terää. Seattlelle toki tsempit, koska Jyväskylän Otteliina Viinikainen edusti viime vuonna Majesticsia.

Austin Outlaws (8-1) @ Kansas city Titans (9-0)

Tästä parista ei allekirjoittaneella ole mitään tietoa. Massey Ratingin, recordin ja hienompien nettisivujen takia veikataan voittajaksi Kansas Cityä.


National Conference:

DC Divas (5-3) @ Boston Militia (8-0) 

Kierroksen ehdoton helmi! Joukkueet ovat vääntäneet tällä kaudella numeroiden valossa kaksi todella tasaista matsia. Kyseessä on jonkin sortin rivarly, joten tämän pelin seuraisin mikäli Forcen (ja Hollannin!) peli ei olisi samaan aikaan. Ottelun tulos on myös meille merkityksellinen (mikäli oma osuus hoituu Chicagossa) konferenssifinaalin kotiedun suhteen. Jos Militia voittaa, pelataan konferenssifinaali Bostonissa, jos taas Divas voittaa, matkaavat he Chicagoon. DC on ehdottomasti kova joukkue, vaikka sarakkeessa on kolme tappiota (2xMilitia + Force). Toivomme siis DC:n voittoa, mutta molemmat joukkueet nähneenä uskon Bostonin vievän tämän niukasti.

Miami Fury (7-2) @ Chicago Force (7-1)

Kimurantti Play off -kaavio lohkojakoineen aiheutti sen, että itäisessä konferenssissa Massey Rating 1. ja 3. (Boston ja DC) pelaavat vastakkain. Force (Ratingilla 2) saa vastaansa Miamin, joka on ennakkokaavailuissa hieman heikompi joukkue. Joukkueet eivät ole kohdanneet aikaisemmin, mutta juorujen mukaan Miamissa on kova uho ja voitontahto päällä. Furysta löytyy muutama vaikeasti taklattava pelaaja, mutta mm. QB Grisafen paluun myötä uskallan veikata kotijoukkueelle koripallolukemia vierasjoukkueen salibandylukemaa vastaan.

Matsi pelataan Suomesta katsottuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 1.00. Blogisteista pelikentällä on tulessa Paula "Finnish Sensation" Lehtinen. Ottelusta lähetetään audiostream, johon toinen suomalainen on laitettu antamaan kommentteja. Asiantuntevaa selostusta ja rallienglantia pääset kuuntelemaan sopivasti sen jälkeen, kun Hollanti on voittanut Costa Rican jalkapallon MM-kisojen puolivälierässä. Lähetyksen lisäksi ottelutapahtumia voi seurata Facebookissa ja Twitterissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti