tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen play off-matsi Force vs Mayhem


Läntisen konferenssin play off- kaavio



Itäisen konferenssin play off- kaavio
Konferenssit ovat aiheuttaneet vuodesta toiseen paljon keskustelua, sillä itäisessä konferenssissa väitetään olevan kolme joukkuetta, jotka ovat kovempia kuin yksikään läntisen konferenssin joukkue. Tämä tarkoittaisi siis sitä, että idässä kolmesta kovimmasta (Chicago, Boston, Washington DC) putoaa kaksi ennen varsinaista finaalia.







Meillä oli ensimmäinen play off- kierros huilia, koska päästiin suoraan jatkoon voittosuhteella 7-1. Muutamat joukkueet vielä karsivat keskenään, ketkä pääsisivät taisteleen pudotuspelipaikoista. Meidän ensimmäiseksi vastukseksi tiensä selvitti West Michigan Mayhem, jota vastaan pelattiin runkosarjassa eka kotipeli. Voitettiin ne viimeksi 30-0.




Sami Grisafe ja National Anthem. © Jeff Moore


Peli ei olis voinu paljoa paremmin alkaa. Kick off potkaistiin pitkälle ja pysäytettiin syvälle Mayhemin päätyyn. Puolustus pysäytti tehokkaasti Mayhemin ensimmäisen hyökkäyksen ja Forcen hyökkäys pääsi kentälle. Force juoksi ensimmäisestä downista 80yrd touch downin. Ehdittiin vielä pelaamaan toinen puolustuksen drive, kun ukkonen alkoi jylistä ja salamat iskeä. Täällä on 20 min sääntö: Kun salama näkyy, odotetaan 20 min ennen kentälle menoa. Ja salamoitahan näkyi. Yhteensä noin 2 tunnin ajan. Tämä aika odotettiin pienessä epävarmuudessa, päästäänkö ollenkaan enää pelaamaan.


Vettä tuli ja paljon kahden tunnin tauon ajan.


Quarterit täällä kestää 15 min ja pelikello näytti, että ensimmäistä neljännestä oli jäljellä yli 10 minuttia. Eli käytännössä päästiin pelaamaan noin 5 minuttia ennen ukkosmyrskyä.

Hyökkäys todella toimi loistavasti. Sami Grisafe oli jo varusteet päällä sivurajalla, mutta kakkos-QB, Kerri Olivar, hoiti pelinrakentajan tonttia niin vahvasti, että Sami sai vielä huilata tämän pelin. Forcen hyökkäys eteni sekä juoksemalla että heittämällä ihan jokaisen hyökkääjän voimin. Hienoa nähdä onnistumisia niin laajalla rintamalla.



Hyökkäys eteni juoksemalla ja heittämällä. © Jeff Moore
























Myös puolustus toimi tällä kertaa loistavasti. Viime pelistä Mayhemia vastaan muistan epäselvyyksiä vastuissa ym. totuttelua uusiin pelaajiin ja pelipaikkoihin. Nyt asiat oltiin saatu paikoilleen ja se näkyi myös kentällä. Puolustus pysäytti jokaisella Mayhemin hyökkäyksen jo kolmen yrityksen jälkeen ja pakotti vastustajan punttaamaan pallon pois. Vastustajan hyökkäys sai edettyä yhteensä -1 jaardia. Etenemistä tuli jonkin verran, mutta miinuksille taklatut downit vetivät tilastot ikävään suuntaan.




Puolustus oli melkoisen murskaava. © Jeff Moore


Peli päättyi lopulta lähes viiden tunnin jälkeen ensimmäisestä vihellyksestä 66-0 Forcelle. Keskittymiskyky oli itsellä ehkä eniten loppu ikinä.

Seuraavaksi pelataan konferenssin semifinaali 5.7. Miami Furya vastaan täällä Chicagossa.

Virallinen otteluraportti: http://www.chicagoforcefootball.com/gamedayrecap.asp?ID=133

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti